• Gratis afhaling in Molecule
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen bedenktijd

-15% op alle kerstbomen

Ben je al volop aan het plannen voor kerst? Wij ook! Daarom pakken we nu al uit met een fonkelende 15% korting op álle kerstbomen. Kleine of grote exemplaren, met of zonder decoratie… Bij ons vind je een hele ho-ho-hoop kerstbomen in allerlei uitvoeringen én alle soorten kerstdecoratie die je maar kan bedenken. Breng dus snel een bezoekje aan onze schitterende kerstafdeling en laat je inspireren!

Een boompje opzetten over… versieren

Kerstversiering… een héle afdeling boordevol kerstballen, slingers, wandhangers, kerstfiguren, lichtjes en veel meer. Kerstspullen shoppen bij molecule is echt een feest. Ga jij voor de magie van een klassieke aankleding met vooral tinten van rood en groen? Of kies je voor sober chique met tinten van zwart, zilver en goud? Dat wordt moeilijk kiezen!

Wist je trouwens dat je je nieuwe kerstboom kan betalen met ecocheques?

Kerstbomen in de kijker

Kom zeker ook eens langs in onze winkel. Je weet niet waar eerst kijken met al die versierde kerstbomen, sfeervolle kersttaferelen en aparte stukken. Een bezoekje aan onze kerstafdeling loont écht de moeite.

Waldo
Hoofd van onze kerstafdeling met
meer dan 25 jaar ervaring.

"Of je nu op zoek bent naar een tafelmodelletje of een imposante boom van meer dan 2 m hoog… op onze kerstafdeling hebben we altijd een kerstboom die perfect past in jouw living. We adviseren je over welke kleuren het best matchen, welke lichtjes warm of koud aandoen, waarop je best let als je alles opstelt en meer. De kerstafdeling is als mijn eigen kind. Ik volg de nieuwste trends en ben ook blij om die met onze klanten te kunnen delen. Kom zeker eens langs als je kerstadvies nodig hebt."

 

De geschiedenis van de kerstboom

In verschillende bronnen staat beschreven dat de kerstboom een Oudgermaanse oorsprong heeft. In die tijd stond een eik centraal bij het vieren van de kortste dag van het jaar. Het zou geduurd hebben tot de middeleeuwen voor er sprake was van verlichte bomen, nadat de productie van kaarsen op verschillende plaatsen groeide.

Het was vooral in de Elzas (de regio tussen Frankrijk en Duitsland) dat inwoners bomen versierden met gekleurd papier, appelen, koekjes en snoep rond kerst. Pas in de 19de eeuw zou dit gebruik overwaaien naar onze contreien.

De katholieke kerk stond lange tijd weigerachtig tegenover een verlichte boom. Het werd gezien als een Heidens symbool. Dat veranderde langzaam maar zeker met tot gevolg dat een versierde naaldboom vandaag hét symbool is geworden van Kerstmis.

 

Kunstkerstboom of echte kerstboom?

Milieu

Echt uitsluitsel is er niet of je nu beter een echte dan wel een kunstkerstboom kiest voor het milieu. Het produceren van een kunstboom is zeker belastend voor het milieu maar als deze een jaartje of 5 meegaat, wordt de achterstand op een echte boom helemaal goedgemaakt.

Uiterlijk

Een echte boom is en blijft een echte boom natuurlijk. Maar een kunstkerstboom kun je wel perfect personaliseren. Hoe dicht is de boom begroeid, heeft hij de vorm van een kegel… bij een kunstkerstboom kies je het allemaal zelf. Ook als je wat vrijer denkt, ben je met een kunstkerstboom beter af. Want een boom met zwarte of witte naalden moet de natuur nog creëren. Wil je er ook de geur van een den of spar bij? Kies dan voor een echte.

Gemak

Ook hier hebben beide voor- en nadelen. Snel even naar het groencentrum een boom kopen en klaar. Je huis vol naalden, de wortel die door de bloempot schiet, de kat die gek wordt van de geur… Terwijl een kunstkerstboom mooi in de verpakking kan, zich snel en eenvoudig laat opbergen en in geen tijd opgesteld of afgebroken wordt. En bij molecule krijg je ook nog eens een korting van 15%. Jij kiest!

* Actie niet cumuleerbaar met tegoedbonnen en andere acties en/of promoties. Alle voorwaarden van deze actie zijn beschikbaar in de winkel en op molecule.be.