Maak het jezelf gemakkelijk in de keuken

Lekker (gezond) koken is de afgelopen tien jaar almaar belangrijker geworden. Daarom geeft molecule je in juni 15% korting op blenders. Zo kan je lekker én eenvoudig koken!

Bij molecule vind je een uitgebreid aanbod van elektrische keukentoestellen die je helpen bij je kookactiviteiten. Dan hebben we het concreet over blenders, keukenrobots, mixers, foodprocessors, blenders, ijsmachines en vleessnijmachines.

Tijd voor cocktails een smoothies

Krijg je die knaldrang maar niet onder controle? Kies dan een keertje voor een avondje cocktails bij jou in de tuin of op je terras. Ons mag je altijd uitnodigen voor frozen margaritas. Een litertje is snel gemaakt in je blender. Zo heb je nog heel wat tijd over om wat apetisers te bereiden. Hieronder krijg je alvast een voorsmaakje.

Natuurlijk is het belangrijk dat die elektrische keukentoestellen passen bij je keuken. Daarom ook kun je voor blenders bij molecule kiezen uit heel veel verschillende merken: Domo, Kenwoord, Kitchenaid, Smeg, Moulinex, Philips, Dualit, Severin, Cuisinart, Ariette, Solis, Seb, Bamix, Braun, Bosch, Fritel en Iron. 

Heerlijke apetisers die zo klaar zijn in je nieuwe blender

GELE PAPRIKASOEP MET TIJM  

  • 25 g boter
  • 10 takjes verse tijm
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 kruidenbouillonblokjes
  • 4 gele paprika's, in blokjes
  • 1 glas droge witte wijn
  1. Breng 1 l water aan de kook.
  2. Pluk de tijm van de takjes plaats ongeveer 1 tl opzij voor de garnering van de soep.
  3. Smelt de boter in een kom en bak de ui met de paprika en de tijmblaadjes 10 minuten, op een laag vuur. Roer af en toe zodat de ui, paprika en tijm perfect gebakken zijn.
  4. Voeg het glas wijn toe en laat op een hoog vuur de alcohol verdampen.
  5. Roer de helft van de crème fraîche erdoor en schenk er het kokende water bij. Voeg de bouillonblokjes, peper en zout toe.
  6. Laat de soep met de deksel op de pan, op een laag vuur, voor ongeveer 15 minuten doorkoken.
  7. Pureer de soep in de blender tot alle brokjes weg zijn.
  8. Verdeel de soep in borden of kommen. Schep in elk bord soep een lepel crème fraîche en strooi de achtergehouden tijm erover.

Pittige marinade voor knapperige hapjes

MARINADE MET KETJAP

  • 1 halve citroen
  • 1 tl sambal
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 eetlepels ketjap manis of sojasaus
  • tenen knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  1. Doe de kippenbouillon, het water, honing, ketjap manis of sojasaus, knoflook, gembersiroop en sambal in de blender.
  2. Knijp de citroen uit boven de blender.
  3. Plaats het deksel erop en laten mixen tot alles gemengd is (ongeveer 30 seconden).

De marinade smaakt overheerlijk bij kalkoenbrochettes, kippenboutjes, tofu en andere aperitiefhapjes.

Een overheerlijk zomerdessert maken met een blender doe je zo

PANNA COTTA VAN AARDBEIEN MET EEN VLEUGJE MUNT

  • 500 gram aardbeien
  • 3 stuk(s) gelatine blaadjes
  • 3 dl ongeklopte slagroom
  • 5 eetlepels suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 10 muntblaadjes
  1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien doormidden.
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Zet een pannetje op het vuur en verwarm langzaam de slagroom met vanillesuiker en gewone suiker.
    Blijf roeren tot de suiker volledig opgenomen is.
    Ga door tot het mengsel kookt en haal het dan van het vuur.
  4. Haal de gelatine weer uit het water en knijp deze uit.
    Doe de gelatine in de pan met hete slagroom en roer door tot het is opgelost.
  5. Doe de aardbeien in de blender.
    Voeg een flinke scheut van het mengsel met slagroom en de muntblaadjes toe.
    Mix dit helemaal fijn.
  6. Giet de gemixte aardbeien bij de rest van de slagroom en roer door.
  7. Giet het mengsel in vormpjes of glaasjes.
  8. Zet vervolgens de glazen/ vormpjes minimaal 3 uur in de koeling zodat deze kunnen opstijven.
* Actie niet cumuleerbaar met ecocheques, andere acties en/of promoties. Lijst met deelnemende items en merken in de winkel. Actie geldig t/m 30.06.201.