• Gratis afhaling in Molecule
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen bedenktijd

21% btw gratis op alle droogkasten*

Tijd voor een nieuwe droogkast? Condens, met afvoer of met warmtepomp, bij molecule vind je ongetwijfeld de beste droogkast voor jouw behoeftes. De liefste droogkast voor je portemonnee, die vind je hier trouwens ook. Want de btw van je nieuwe droogkast krijg je nu gratis!

Het comfort en gemak van een droogkast

Als je wasmachine vaak draait, dan is een droogkast een must. In gemiddeld twee uurtjes tijd zijn je spullen gewassen en gedroogd. Je kunt ze mooi vouwen en onmiddellijk in de kast leggen of gewoon aan de strijk beginnen.

Vlakbij onze afdeling met wasmachines vind je bij molecule de droogkasten. Wij adviseren je welk type droogkast het best bij je behoeften past. Dat doen we op basis van het aantal keer dat je wast, de hoeveelheden die je wast, de plaats waar je je droogkast wilt installeren en meer. Ben je nu al benieuwd naar de verschillende soorten drogers in ons assortiment? Lees dan snel verder!

Uit welke types droogkasten kan je kiezen?

Warmtepompdrogers

Een warmtepompdroger droogt je was met warme lucht. De warme lucht wordt hergebruikt en telkens opnieuw in de trommel geblazen. Hierdoor verbruikt dit type droogkast veel minder energie dan een conventionele droger, soms wel tot 60% minder. Zo’n droogkast is dus heel zuinig en goed voor het milieu. Maar je moet er wel ietsje dieper voor in de buidel tasten dan voor een condensdroger bijvoorbeeld.

Condensdrogers 

Een condensdroger droogt je was met een verwarmingselement. Hierdoor is je was over het algemeen sneller droog vergeleken met andere types droogkasten. Bovendien is een condensdroogkast meestal relatief goedkoop om aan te schaffen. Het condenswater kan je zowel via een condensbak afvoeren of via een waterafvoerpijp. Aan de andere kant is dit type droger minder energiezuinig dan bijvoorbeeld een warmtepompdroger.

Luchtafvoerdrogers

Ook een luchtafvoerdroger droogt met een verwarmingselement. Je was wordt op een hoge temperatuur gedroogd, waardoor die sneller droog is dan bij een condens- of warmtepompdroger. De lucht moet je wel afvoeren via een opening in de muur of via een slang uit het raam. Dit type droogkast kan je dus niet eender waar in huis installeren. Hij is ook minder energiezuinig dan een warmtepompdroger, maar relatief wel goedkoper om aan te kopen.

Was-droogcombinaties

Met een was-droogcombinatie heb je een wasmachine en droger in één. In de eerste plaats bespaar je hiermee flink wat centjes en ruimte, want je hoeft maar één toestel aan te schaffen. Daarbovenop hoef je de was ook niet meer over te hevelen van de wasmachine naar de droger. Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat zo’n was-droogcombinatie op lange termijn wel duurder uitkomt, aangezien dit toestel een stuk meer energie verbruikt dan twee losse toestellen. Ook het vulgewicht voor drogen ligt lager dan dat voor wassen. Wil je je wasmachine op volle vulcapaciteit laten draaien, dan moeten enkele kledingstukken toch aan de waslijn drogen of tijdens een tweede droogronde.

Onze merken

AEG | BOSCH | HAIER | SAMSUNG | SIEMENS | WHIRLPOOL | ZANUSSI

Koken, wassen en plassen… groot elektro voor iedereen!

Op onze afdeling witgoed en groot elektro vind je natuurlijk véél meer dan enkel droogkasten. Ons dagelijks comfort is er de laatste decennia alleen maar op vooruit gegaan. Zowat elke woning beschikt vandaag over een goed uitgeruste keuken, een diepvries, een wasmachine, … Stuk voor stuk grote elektronische toestellen die ons leven helpen organiseren. Af en toe gebeurt het dat één van die toestellen het begeeft. Geen nood, bij molecule helpen we graag je verder!

Topteam Isabelle en Cedric staan voor je klaar

Isabelle en Cedric zijn een topteam als het aankomt op adviesverlening voor groot elektro. Ze ontvangen je met een glimlach en geven je met heel veel plezier gratis informatie over jouw (potentiële) aankoop. Kom zeker een keertje langs en profiteer van onze molecoole kortingsactie!

* Actie niet cumuleerbaar met tegoedbonnen en andere acties en/of promoties. Alle voorwaarden van deze actie en een lijst met deelnemende merken zijn beschikbaar in de winkel en op molecule.be. Deze actie is niet geldig op de merken Beko en Miele.