Voordelig tuinieren

In juni geeft molecule je 20% korting op ALLE tuingereedschappen van AVR. Zo kun je extra voordelig je tuin of terras onderhouden en klaarmaken voor zwoele zomeravonden!

Groene vingers

Heb je groene vingers? Dan zit je zeker goed bij ons. Wij bieden een volledig gamma hulpmiddelen aan om van jouw tuin of terras een stukje paradijs te maken. Denk aan handschoenen, snoeischaren, bladharken, spades, strooiwagens en veel meer.

En dankzij die zomerse korting van 20% op AVR-tuingereedschappen kun je nu nog voordeliger je tuin of terras onderhouden!

Ook voor de kleinere handjes

Wist je dat AVR ook een lijn heeft speciaal voor kinderen? Van harkjes en handschoenen tot schuurborsteltjes, schopjes en andere superhandige mini-tools! Ontdek het AVR-juniorassortiment in onze afdeling doe-het-zelf. Zo kan je kleine spruit ook meehelpen in de tuin of op terras ;-).

Uitgebreid aanbod met expertise

Molecule staat bekend voor zijn uitgebreid gamma in 25 verschillende afdelingen. En dat geldt zeker voor ons aanbod tuinmateriaal. Vraag gratis advies aan onze afdelingsexperts! Ze staan je in alle aspecten van tuinieren en klussen bij. Zo ben je niet alleen als de beste geïnformeerd, we zorgen er tegelijk voor dat je voordelig én met het juiste materiaal aan de slag kan gaan.

Tips voor je tuin in juni

Juni is perfect om bloemen, planten of kruiden te planten in je tuin of je terras klaar te maken voor de zomer. Doe het zeker deze maand nog want juli is eigenlijk net ietsje te laat. Maar hoe pak je dit nu best aan? We geven je hieronder enkele tips om je tuin helemaal zomerproof te maken.

Stap 1: onkruid verwijderen

Eerst en vooral is het belangrijk om deze maand het onkruid uit de tuin of van je terras te verwijderen. Zo krijgt het minder kans om zich te verspreiden en tijdens de zomermaanden te bloeien.

Stap 2: Verwijder uitgebloeide planten

Zijn er al bloemen uitgebloeid? Dan haal je deze best weg. Alles netjes én je zorgt er ook nog eens voor dat andere planten meer licht krijgen en dus beter kunnen bloeien.

Ook rozenbomen knip je beter bij. De bloemen die zijn uitgebloeid knip je af tot aan de steel, zodat er op het uiteinde opnieuw knopjes kunnen komen. Op die manier zal je rozenboom voller worden en kunnen de rozen opnieuw bloeien.

Stap 3: Klimplanten inbinden

Voor de warmste dagen aanbreken, bind je best ook klimplanten in. Indien je dit niet doet, is er kans dat ze tijdens de zomermaanden afkraken door het gewicht wanneer ze bloeien. Inbinden kan je doen met verschillende materialen. Vraag hierover gratis advies aan onze doe-het-zelfexperts.

Stap 4: Welke plantjes kan je nu planten?

Net zoals groenten hebben bloemen en planten een eigen bloeiseizoen. Daarom is het cruciaal om op voorhand te weten welke bloemen en planten je best plant in deze periode. Vraag altijd raad aan een van onze experten op de afdeling.

We sommen alvast enkele bloemsoorten op die je tuin kunnen opfleuren én die volledig openbloeien tijdens de maand juni: lavendel, hortensia, ridderspoor, dahlia, roos & perkroos, geranium, petunia, zinnia, brandende liefde, phlox, passiflora, reukerwt en meer.

Ben je op zoek naar zaden? Kom zeker langs op onze afdeling doe-het-zelf!

* Actie niet cumuleerbaar met ecocheques, andere acties en/of promoties. Lijst met deelnemende items en merken in de winkel. Actie geldig t/m 30.06.2021.