Om van alle voordelen van brood te genieten, gaat er niets boven zelf brood maken, met de juiste ingrediënten en de juiste broodvorm. De Vormbroodvorm is er een die aan vele recepten kan worden aangepast.
Varieer met het plezier: spelt- of kastanjemeel, gekonfijt of gedroogd fruit, zaden... En als u een glutenvrij dieet volgt, is deze keramische vorm perfect geschikt om in zijn diepe bodem brooddeeg zonder vastzitten op te nemen.
Het heet niet voor niets Pain Moulé; het geeft een mooie vorm waarmee je goed gekalibreerde plakjes kunt snijden, net als bij de bakker. Het is de perfecte ovengenoot voor sandwichbrood, briochebrood, Zweeds donker brood of Duitse pumpernickel... Dankzij onze vuurvaste keramiek kunt u met deze vorm al deze broodsoorten eenvoudig en perfect maken!
Zijn voordelen? Het deksel, aan de binnenkant niet geglazuurd, recreëert de vochtigheidsgraad die nodig is voor het bakken van brood. Het is doorboord om grondig bakken en een droge, knapperige korst te garanderen, zelfs met zeer vochtig deeg. De groeven in de bodem voorkomen dat het brood blijft plakken. Ten slotte zijn het deksel en de bodem versierd met kleine "oren" om het gemakkelijk hanteerbaar te
maken.
Lengte / Diameter 28 cm
Breedte 14,5 cm
Hoogte 12 cm
Lengte / Diameter (binnen) 22 cm
Breedte (binnen) 12,5 cm
Hoogte (binnen) 7,2 cm
Totaal volume 2,21 L
Productgewicht 2,24
Maximale temperatuur 270 °C
Minimumtemperatuur -20 °C