Tips om je droogkast op de juiste manier te gebruiken

Tips om je droogkast op de juiste manier te gebruiken

5 tips voor het beste gebruik van een droogkast

Een droogkast zorgt er in de eerste plaats voor dat je pas gewassen spullen in geen tijd weer droog zijn. Je merkt na het doorlopen van het gekozen programma dat je was zacht en soepel is en dus gemakkelijk op te vouwen. Er zijn wel een paar tips waar je beter rekening mee houdt als je je droogkast gebruikt.

  1. Kies altijd voor het juiste programma. Zo vermijd je kreuken of krimpen. Zeker bij wollen kledij moet je opletten dat je alleen het programma gebruikt dat voor wol geschikt is.
  2. Overschrijd nooit de capaciteit van je droogkast. Overbelasting is niet alleen slecht voor de machine, de kans dat je je kledij beschadigt is aanzienlijk. Beter een kledingstuk te weinig dan eentje teveel is de boodschap. 
  3. Maak altijd dat alles uit de zakken van broeken verwijderd wordt, net als riemen trouwens. Je krijgt ook een beter resultaat als ritsen gesloten zijn.
  4. Niet alle stoffen zijn geschikt om te drogen in de droogkast. Denk daarbij aan stoffen met watten of rubber. Een vest hoort uiteraard ook niet thuis in een droogkast
  5. Kijk altijd naar het etiket op je kledij. Zo ben je zeker of het in de droogkast mag of niet.