• Gratis afhaling in Molecule
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen bedenktijd

Zo kies je de broek die best bij je past

Zo kies je de broek die best bij je past

Het stappenplan van Jan: zo kies je de broek die best bij je past

Vind je het soms moeilijk om een broek te vinden die écht goed zit? Lees dan zeker het stappenplan van Jan, onze fashionexpert. Aan het eind van dit stappenplan kan je gerichter op zoek naar de perfecte broek voor jouw lichaam.

Stap 1: kies het juiste model

Het ene broekmodel is het andere niet. De verschillen zijn soms subtiel, maar het juiste model kan wonderen doen voor je figuur.

  • Skinny: dit model sluit nauw om je lichaam en is in de meeste gevallen vrij elastisch. Dit is het ideale model als je slanke benen en smalle heupen hebt.
  • Slim: de slim fit lijkt heel hard op de skinny, maar zit wat ruimer aan de onderkant. Hierdoor heb je meer ruimte rond de kuiten.
  • Straight: dit model valt slank op de heup en bovenbenen, maar de pijpen zijn recht. Deze fit zit wat ruimer dan de skinny of slim fit en is heel comfortabel om te dragen.
  • Wide: deze broek valt wijd over de volledige lengte en is ideaal voor wie gezegend is met een vol achterwerk.
  • Bootcut: dit model heeft wijde pijpen aan de onderkant, waardoor ze goed over laarzen passen.

Stap 2: kies je stijl

Heb je een heel vrouwelijke stijl? Ga dan voor een skinny, slim fit, wide of bootcut. Die doen je rondingen mooi uitkomen, wat heel vrouwelijk oogt. Combineer met een lichte blouse en elegante pumps voor een classy look.

Ga je liever casual door het leven? Kies dan een losse stijl met rafels of andere details. Dit is ook perfect te combineren met een losse T-shirt en een paar leuke sneakers of instappers.

Kies je voor een zakelijke stijl? Dan is een slim fit of straight cut in een effen, donkere kleur jouw ideale match. Werk je zakelijke look af met een blouse, blazer en pumps.

Stap 3: passen!

Hoe weet je nu welke broek jouw ideale match is? Daar kom je alleen maar achter door genoeg modellen te passen en daarbij op volgende dingen te letten:

  • De juiste maat: bij het ene merk zijn de maten wat ruimer, bij het andere merk vallen ze dan weer wat kleiner uit. Verschillende maten passen is de boodschap!
  • Een comfortabel gevoel: loop tijdens het passen wat rond, ga eens door de knieën, zit even neer op een stoel of kruk. Zo voel je meteen of de broek comfortabel zit of niet.
  • Controleer de details: gaat de rits niet vanzelf open? Blijft de overslag boven de rits op z’n plaats zitten? Past je lievelingsriem erin? Probeer ook op zulke details te letten, zo ben je op het eind écht zeker van je keuze.

Professioneel advies op jouw maat

Heb je toch wat hulp nodig in de vorm van professioneel advies? Dan zit je goed bij molecule, want al onze fashionmedewerkers hebben grondige opleidingen gevolgd, zowel intern als extern. Ze zijn stuk voor stuk modebewuste professionals die luisteren naar jouw vragen en behoeftes. Ze beschikken over de juiste kennis, ervaring en middelen om samen met jou de ideale broek te vinden.

Moet jouw ideale broek toch wat ingelegd worden? Dan raad Jan aan om de broek vooraf te wassen, want na de eerste wasbeurt kan de broek wat krimpen in lengte. En – last but not least – koop vooral nooit een broek zonder die vooraf te passen!