Maak je tuin winterklaar

Wie weet krijgen we nog een mooie nazomer. Een ‘été indien’ zoals Joe Dassin die zo mooi bezong. Toch is het een goed idee om je tuin nu al winterklaar te maken.

Je haag perfect snoeien

Zo’n pas gesnoeide haag ziet er altijd mooi uit. Zeker als je erin slaagt dit met perfecte rechte lijnen te doen.

Afhankelijk van de soort doen we dit meestal een keer aan het begin en aan het einde van de zomer. Zo maak je je haag perfect winterklaar.

Bij een wat grotere haag werk je best met een elektrische snoeischaar. Om heel zeker te zijn van een rechte lijn werk je best met een strakgespannen koord.

Nog een tip? Ja hoor! Scheer de zijkanten van je haag (met uitzondering van buxus en taxus) lichtjes schuin. Zo ben je zeker dat de onderste takken voldoende zon krijgen. Op zoek naar een kwalitatieve én voordelige heggenschaar? Kom dan zeker deze maand langs bij molecule.

Hakselen staat altijd netjes

Heb je struiken en bomen gesnoeid dan is het opruimwerk niet altijd vanzelfsprekend. Daarom raden we een hakselaar aan. Een toestel dat altijd van pas komt en er mee voor zorgt dat je tuinafval perfect wordt verwerkt.

Om je keuze te vereenvoudigen stellen we jou de Einhell GC-RS 60 CB voor. Een elektrische fluisterhakselaar die past bij iedereen met groene vingers. We zetten de belangrijkste troeven van dit toestel even op een rijtje.

  • Grote vulopening en automatische invoersnelheid
  • Snijtrommel voor stil en efficiënt werken
  • Robuust chassis met op wielen
  • Transparante en stabiele opvangbak
  • Geïntegreerde veiligheidsschakelaar
  • Praktische handgreep voor eenvoudige transport