• Gratis afhaling in Molecule
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen bedenktijd

Een hart voor dieren

Wist je dat molecule een van de weinige winkels is waar je met je hond binnen mag? Uiteraard op voorwaarde dat je favoriete viervoeter chill naast je loopt. Maar ook andere dieren zijn welkom. Zo mochten we in het verleden al een ara, een uil en zelfs een alpaca verwelkomen bij molecule. We hebben hier allemaal een hart voor dieren én een van de grootste en meest kwalitatieve dierenshops uit de hele regio. Gerund door een topmadam, Sophie. Loop met je dier even door tot bij haar, ze heeft zeker een snoepje klaar.

Variatie in assortiment

In ons uitgebreid assortiment vind je benodigdheden voor honden, katten, knaagdieren, vissen, vogels, reptielen, paarden en neerhofdieren. Een eerste focus ligt op voeding. Hier bieden we variatie in zowel samenstelling als merken. Kies jij voor korrels of natte voeding? Of heeft je beste vriend wat extra vitaminen nodig? Daarnaast richten we onze aandacht op verzorging met borstels, knippers, tandverzorgers, het gepaste hok en meer. Natuurlijk is er ook aandacht voor ontspanning. Wat is er mooier om je favoriete huisdier eens goed te verwennen? Een nieuwe halsband, een krabpaal met 3 verdiepingen, een extra speeltje … goed voor uren speelplezier.

Honden en katten

Natuurlijk ben je enkel met het beste tevreden voor je Airdale terriër, Basset hound of Chihuahua. Daarom vind je bij molecule het ABC van producten voor je trouwe viervoeter. Tot en met aangepaste verlichting zodat je bij een avondwandeling voldoende opvalt. Voor die iets minder trouwe viervoeters wordt het moeilijk kiezen uit het aanbod krabpalen en speelgoed. Of kattenbakvulling, want da’s echt wel belangrijk. Kortom, het leven van jouw kart ziet er binnenkort pretty purrrfect uit ;-).

Reptielen en andere (rare) vogels

Reptielen hebben nood aan een gecontroleerde omgeving en aangepaste voeding. Vogels zijn dan weer een pak gevoeliger. Daarom is het belangrijk om voor onze gevederde vrienden de juiste huisvesting te vinden. Bij molecule kun je terecht voor alle vogelbenodigdheden. Zelfs voor de niet-tamme vogels! Knaagdieren, hoe kan het ook anders, hebben extra tandverzorging nodig. Ook in dit segment zetten we bij molecule onze tanden. Met heel wat knaagmogelijkheden, speelgoed, kooien en gespecialiseerde voeding. Natuurlijk vergaten we neerhofdieren niet op te nemen in ons assortiment.

Hond aan de leiband

Een leiband gebruiken we dagelijks voor onze viervoeter. Daarom is het belangrijk om de juiste halsband of tuigje te kiezen. Trekt jouw hond? Is het een grote of kleine hond? Allemaal factoren waar je rekening moet mee houden wanneer je een halsband of leiband koopt.

Voor honden die trekken, gebruik je best een gentle leader (een bandje om de snuit). Zo kan je je hond beter corrigeren.

Loopt jouw hond perfect naast jou? Ga dan voor een gewone halsband of harnas. Een harnas biedt meer vrijheid en stoort de hond niet in de hals.

Twijfel je nog welke maat jouw hond nodig heeft? Check dan even onze matentabel of breng je hond mee naar de winkel!

Kat kopen?

Ben je van plan een kat te kopen? Dan let je best op enkele dingen. Zo moet een kat altijd gesteriliseerd zijn, gechipt én ingeënt worden tegen verschillende ziektes.

Waar koop je nu best jouw kat? Kijk bij voorkeur uit naar een asiel, particulier of een occasionele kweker. Zo ben je zeker dat je geen broodfokker steunt. Vraag ook zeker altijd om de ouders van jouw kitten te zien!

Beslis je om een kat in huis te nemen? Kom dan zeker bij ons langs en vraag raad aan onze experts op de afdeling. Zij helpen jou graag met het klaarstomen van de nieuwe thuis voor jouw kat … en ben je zeker dat je krollen niet van de trap gekrabt zijn ;-).