• Gratis afhaling in Molecule
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen bedenktijd

Molecule is mega!

Shop ‘till you drop! Bij molecule vind je zo’n 400.000 unieke producten verdeeld over 25 afdelingen op een oppervlakte van meer dan 30.000 m2. En dat allemaal onder 1 dak. In 1 winkel waar je van de ene afdeling in de andere wandelt en waar het veilig shoppen is.

Je doet er inspiratie op en je wordt met veel plezier geïnformeerd door onze gespecialiseerde medewerkers. In totaal zijn we met meer dan 150 collega’s die het beste van zichzelf geven. Een bezoekje aan molecule loont altijd de moeite. Er zijn maar weinig winkels waar je zoveel keuze hebt in combinatie met topprijzen.

Lunchen, chillen en ravotten

Je kan ook in ons restaurant terecht voor een heerlijke lunch of in onze bar voor een cocktail of koffie. Zijn de kindjes mee? Top! Die kunnen naar hartenlust ravotten in minicule, onze megacoole indoorspeeltuin.

Alles onder 1 dak

We helpen je graag op weg in onze winkel. Ons plannetje toont je alvast waar welke afdelingen zich bevinden.

Een immens groot aanbod

Anorakken, badkamers, crosstrainers, dekentjes, eetkamers, fietsen, glazen, hondenbrokken, inbouwspots, jeans, keukens, ligbaden, mountainbikes, notenkrakers, ovens, parasols, qled’s, relaxzetels, slaapkamers, tapijten, USB-laserprinters, vaatwassers, wafelijzers, XL-sweaters, yoghurtmakers, zeepdispenser … we hebben het (bijna) allemaal van A tot Z.

Hoe het allemaal begon ...

Oprichters

Van kolen naar kachels

We schrijven 1966. Wilfried Mol is, samen met zijn vrouw Brigitte Claerhout, al een tijdje in de voetsporen getreden van zijn vader Octaaf. Op dat ogenblik rijdt hij als 25-jarige rond met kolen. Op vraag van enkele klanten, start hij met de verkoop van kachels. Die eerste kachels, 16 in totaal, worden tentoongesteld in een slaapkamer van de ouderlijke hoeve. Op een blauwe maandag rijpt het idee om deel te nemen aan de Handelsbeurs in Waregem. Een ingeving die de loop van de geschiedenis zou veranderen.

Het brandende rad & de eerste toonzaal

Die eerste Waregemse Handelbeurs werd een succes. Op tien dagen tijd werden er 54 kachels verkocht. Al snel verspreidde zich het gerucht dat je op ‘die boerderij’ in Vichte kwalitatieve kachels kon kopen. Twee jaar later stonden Brigitte en Wilfried opnieuw op de beurs … met de grootste stand. 

Met de bouw van de nieuwe toonzaal kwam er letterlijk meer ruimte. Leveranciers van kachels waren vaak ook importeurs van andere aanverwante goederen. Al snel werden naast kachels ook fornuizen en wasmachines verkocht. De groei van het bedrijf bleef aanhouden en de verdeling van kolen en mazout verloor steeds meer aan belang. In 1971 besloten Brigitte en Wilfried te stoppen met het verhandelen van die handelswaren.

Kachels worden ingehaald

De consumptiemaatschappij komt in de beginjaren 70 volop op gang. Zo raken bijvoorbeeld hifi-apparatuur en huishoudtoestellen steeds meer ingeburgerd. Brigitte en Wilfried spelen hierop in. De toonzaal breidde uit en naast kachels, fornuizen en wasmachines werden nu ook keukens, huishoudtoestellen en tuinmateriaal aangeboden. De zaken gaan goed. Door het succes kon de firma Mol blijven investeren. Op het einde van de jaren zeventig, in 1979 om precies te zijn, werden volledig nieuwe toonzalen gebouwd. De bestaande toonzalen kregen een bestemming als magazijn.

Mol wordt molecule

Met de jaren 80 brak een nieuw tijdperk aan. Dochters Els en Sylvie stapten ondertussen mee in het bedrijf samen met hun respectievelijke echtgenoten. Door deze fundamentele verandering in manier van werken, het steeds groeiende aanbod én het feit dat Franstalige bezoekers de naam ‘Mol’ maar moeilijk konden uitspreken, werd de bedrijfsnaam in 1984 omgetoverd naar molecule.

Molecule & media

VTM

Gezien op VTM

De lancering van VTM had ook voor molecule grote gevolgen. Als een van de eersten waren we te zien met televisiespotjes op de commerciële omroep … met een ware volkstoeloop tot gevolg. Het partnership tussen molecule en VTM blijft een succes. Vooral ook via sponsoring van programma’s. Het meest bekende voorbeeld is de samenwerking met ‘Rad van Fortuin’. De streelmeisjes toonden met plezier de vele prijzen die molecule ter beschikking stelde van de winnaars.

Gezien op WTV: Kürts huis

Kürt Rogiers speelde ooit ook een belangrijke rol bij molecule. In de periode 2003-2004 was hij vaste bewoner van Kürts huis. Een kijkwoning vlakbij onze winkel, ingericht met alleen maar producten die bij molecule te koop waren. Een wekelijks programma op WTV toonde Kürt waarin hij in zijn (molecule-)huis heel wat gasten ontving. Iedereen kon op bezoek komen in het huis voor € 1. Het totale inkomstenbedrag werd overgemaakt aan Cliniclowns.

Not so ready for Get Ready

Tijdens ons bestaan hebben we ook heel wat beroemdheden over de vloer gehad. Iets waar we eigenlijk best fier op zijn.

Op zaterdag 21 december 1996 trad Get Ready op en dat zorgde voor een echte volkstoeloop. Hoewel het concert pas gepland was om 17.30u stonden de fans zich al van in de voormiddag te verdringen om de beste plaatsen te bemachtigen. Dat dit tot toestanden leidde zal niet verbazen. Uiteindelijk werd het een absolute topbeleving voor alle aanwezigen. Onze liefde voor Vlaamse muziek was toen diep, zo diep ...

Indeling

Indeling

Gelijkvloers

Bij molecule serveren we onze klanten een zo breed mogelijk gamma van producten. Verdeeld over meer dan 20 afdelingen en verschillende tientallen productcategorieën. Denk daarbij aan meubelen, keukens, badkamers, dressings, verlichting, decoratie, tapijten, gordijnen, verf, behang, klein en groot elektro, inbouwtoestellen, tv, audio, multimedia, telefonie, alles voor doe-het-zelf, tuin en terras, dier, sport en vrije tijd, koken en tafelen en veel meer.

Eerste verdieping

Fashion. Fashion. Fashion. Niets dan mode op onze eerste verdieping die in 2012 officieel werd geopend. We bieden een brede waaier van modemerken aan voor kids, vrouwen en mannen. Ook voor lingerie en swimwear kun je op de fashion-afdeling terecht. Alles op een structurele en aantrekkelijke manier gepresenteerd. Een team van enthousiaste modeprofessionals helpt elke bezoeker met haar of zijn keuze.

Molecule & toekomst

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Boven op het dak van onze gebouwen ontvouwt zich een enorme oppervlakte zonnepanelen, vervaardigd uit polychristalijn. In april 2013 werd besloten een installatie, met een oppervlakte van meer dan vier voetbalden, te plaatsen om de winkel mee van elektriciteit te voorzien.

Tijd voor een nieuw tijdperk

Als je écht wil shoppen, moet je bij molecule zijn … ook in de toekomst. Daarom werken we vandaag hard aan de winkel van morgen. Elke dag zetten we een stap vooruit?. Om nog meer in te kunnen spelen op de verwachtingen van de nieuwe consument. Maar vooral omdat we dé referentie in echt shoppen willen worden. Tot binnenkort.