• Gratis afhaling in Molecule
 • Veilig online betalen
 • 14 dagen bedenktijd

Alles voor tuin en terras

Hakselaars, verticuteerders, grasmaaiers … op onze doe het zelf-afdeling bieden we alles aan wat je nodig hebt om van je tuin of terras een echt paradijs te maken. We maken het werk aangenamer, maar ook het relaxen achteraf.

Tuingereedschap

Om je tuin te onderhouden werk je best met het juiste materiaal. Zo’n bamboehaag uit je grond halen doe je maar beter met het geschikte gereedschap, of je voelt het een week nadien nog :). Heb je een haagschaar, kettingzaag, tuinfrees of zelfs werkkleding nodig? Kom zeker eens langs. Onze experts helpen je graag met het kiezen van het juiste materiaal. 

Omheiningen

Heb je een hond? Of ben je het beu dat de kinderen van de buren constant naar je zitten te staren? … Bij molecule vind je de juiste omheining. In hout of in om het even welk ander materiaal.

Zaden, bloemen, planten én alles voor je vijver

Een tuin zonder kleuren is eigenlijk maar saai. Kom daarom zeker eens langs om onze collectie zaden, bloemen en planten te bekijken. Ook alles voor het installeren of onderhouden van een vijver hebben we in huis. Net als fonteintjes trouwens. Klein of groot, rustiek of modern … ons assortiment mag gezien worden. 

Perfect gegrild

Denk jij ook direct aan barbecue van zodra er mooi weer op komst is? Dankzij ons ruim assortiment kwaliteitsbarbecues zowel op kolen als op gas. Ons assortiment wordt zeer regelmatig vernieuwd waardoor we altijd de meest recente toestellen kunnen aanbieden. Quickstart- of Quickstop-systemen, regelbare luchttoevoer, RVS-warmteverdeler … het kan allemaal. Onze merkenselectie gebeurt op basis van duurzaamheid, kwaliteit en prijs. Of je nu een startend griller bent of een echte hobbykok, we hebben het voor jou.

Rooster schoonmaken

Na het barbecuën merk je vaak dat er restjes aan je rooster blijven plakken. Met deze superhandige tips is je rooster in no time weer proper.

 1. Gebruik een citroen

  Dit doe je best wanneer je rooster nog warm is. Zo verwijdert het zuur van de citroen de restjes nog beter. Je snijdt de citroen in 2 en wrijft met de vleeskant over het rooster. Het vuil komt los en de restjes kan je vlot afspoelen met warm water en eventueel een sopje.
 1. Laat de natuur zijn werk doen

  Leg na het eten de rooster een nachtje in het natte gras. De dauw zorgt ervoor dat de restjes worden losgeweekt. ’s Morgens neem je de rooster van het gras en kan je deze vlot schoonmaken met een schuursponsje.
 1. Aluminiumfolie

  Een eenvoudige truck is het gebruik van aluminiumfolie. Deze kan je hergebruiken van je papillot. Maak hiervan een prop en wrijf ermee over het rooster. De folie heeft een schuureffect op de restjes waardoor deze vlotter loskomen.

Mooie én comfortabele tuinmeubelen

Tuinmeubelen moeten niet alleen mooi ogen, ze moeten ook comfortabel zitten. Bij molecule is het gamma tuinmeubelen niet alleen uitgebreid maar ook nog een keer heel gevarieerd. Parasols, ligzetels, tuintafels, loungesets …. uitgevoerd in tropisch hout, wicker, aluminium of ga je voor gerecycleerd materiaal? Dat wordt extra plezant genieten van de lente en zomer.

Waldo, geeft je altijd iets cadeau!

Een glimlach én zijn advies krijg je àltijd gratis. Waldo is onze expert in tuinmeubelen en daar is hij best trots op. En dat mag ook. Dankzij zijn oog voor detail slagen we er elk jaar opnieuw weer in om de het beste prijs-kwaliteitsassortiment aan te bieden. Met ondermeer merken als Lafuma, Hartman en heel wat andere zit je goed bij molecule.

Propere parasol

Blijft jouw parasol ook een hele lente en zomer buitenstaan? Kies dan zeker voor een beschermhoes. Die beschermt je parasol tegen stof, vuil, regen en verkleuring. Open je jouw parasol nadat deze een tijdje niet werd gebruikt? Gebruik dan een licht vochtige doek om het zeil proper te maken.

We raden aan om tijdens de wintermaanden je parasol op te bergen. Zo voorkom je schimmel door vocht, scheuren door storm en meer. Blijf vooral op een gezonde manier genieten van de zon.