• Gratis afhaling in Molecule
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen bedenktijd

Bij molecule hebben we écht veel verschillende functies en leefwerelden.

Mail dus zeker je cv op naar jobs@molecule.be of kom gewoon eens langs! Samen bekijken we welke functie het beste aansluit bij je talenten en interesses.

We zijn steeds op zoek naar enthousiaste medewerkers die willen meebouwen aan het succes en de toekomst van ons bedrijf. Als jij ons kan overtuigen van je talent en passie is de kans groot dat we een écht leuke job voor je hebben.

Ook al staat je droomjob niet tussen de concrete vacatures hieronder, stuur ons toch zeker je cv. Misschien hebben we die droomjob morgen wel, kunnen we intern wat schuiven, of maken we een job speciaal op jouw maat. Het loont dus zeker de moeite om even kennis te maken.

We kunnen vast iets betekenen voor elkaar.

Waarom kiezen voor een job bij molecule?

Al meer dan 55 jaar een stabiel en betrouwbaar familiebedrijf met een lange termijnvisie en korte beslissings- en communicatielijnen.

Filevrije omgeving met gratis parking en een beveiligde fietsenstalling voor de deur.

Concurrentieel verloningspakket met extralegale voordelen.

Kansen om je talenten te ontdekken en ontwikkelen: ruimte voor initiatief, opleidingen, doorgroeimogelijkheden wat betreft functie en/of verantwoordelijkheden.

Naast je 20 verlofdagen en 10 feestdagen ook nog eens 6 of 12 ADV-dagen (naargelang je functie).

Inclusieve werkgever: écht iedereen is bij ons welkom, we letten enkel op je talent en attitude.

Aantrekkelijke personeelskorting op al je aankopen in onze winkel en ons bedrijfsrestaurant.

Lokaal bedrijf waar jij écht een verschil kan maken en de resultaten van je inspanningen kan zien.

Fulltime, parttime, flexi- of studentenjob

Ook hier kijken we samen wat écht het beste werkt en waar we elkaar kunnen vinden.

Zo kan je bij ons zelfs terecht voor een “parttime duo-baan” waarbij je 6 dagen werkt (bvb van vrijdag tot en met woensdag) en nadien 8 dagen vrij bent.

 

Wie zijn wij?

 

Hallo, ik ben Sylvie Mol. Medezaakvoerder en dochter van molecule-oprichters Wilfried en Brigitte Mol.

Ik groeide op in de winkel om er in 1989 zelf aan de slag te gaan. Mijn A1-diploma boekhouden kwam daarbij uitstekend van pas. Vandaag ben ik verantwoordelijk voor alles wat met HR te maken heeft.

Toen ik startte met deze job werkten we met 40 collega’s, vandaag zijn we met 175. Vaste medewerkers, interims, jobstudenten én flexi-jobbers. Met in totaal 14 verschillende nationaliteiten, tussen 17 en 71 jaar. We zijn er met andere woorden écht voor iedereen.

Daarom vinden we het ook belangrijk dat nieuwe collega’s de familie achter het bedrijf leren kennen. Want een familiebedrijf, dat zijn we in de eerste plaats. Met mijn neef Jens als medezaakvoerder en mijn zoon Sander die onze horeca runt. Maar ook met mijn man Dominique die alles in goede banen leidt wat met kachels, barbecues en doe-het-zelf te maken heeft.

Naast mijn gezin en job hou ik vooral van amateurtoneel. En van fietsen. Omdat dat zo goed vooruit gaat, net als molecule. Ben jij een echte professional en wil je graag bij onze familie horen? Laat het me zeker weten. Tot binnenkort!

 

Groet. Sylvie.

Waar gaan we voor?

Wij willen met molecule uitgroeien tot een plek waar écht shoppen tot een kunst wordt verheven.

Want…

écht shoppen = Tastbare interactie

Onze klanten houden niet zomaar van shoppen, maar van écht shoppen. Het bewonderen van prachtig ingerichte etalages, het uittesten van een nieuwe zetel, een proefritje met een elektrische fiets of het passen van kleding. Wij inspireren onze klanten en gaan voor tastbare interactie met échte producten.

écht shoppen = Persoonlijke service

Niets gaat boven de persoonlijke service van onze vriendelijke en deskundige medewerkers. Allen emotioneel intelligente shopexperts die ervoor zorgen dat onze klanten zich écht comfortabel, gewaardeerd en goed geïnformeerd voelen. Want échte service op maat leidt onze klanten naar producten die perfect inspelen op hun behoeften.

écht shoppen = Beleving & ontspanning

Onze klanten shoppen om even aan de dagelijkse routine te ontsnappen. Even weg naar een unieke plek. Een inspirerende omgeving waar ze vinden wat ze zoeken en nieuwe spullen voor het eerst ontdekken. Wij willen een plek zijn waar presentatie het verschil maakt, je iets lekker kan eten en drinken, je je kinderen écht graag mee naartoe neemt. Kortom, een ontspanningsmoment voor het hele gezin.

écht shoppen = Sociale functie

Shoppen heeft ook een écht sociale functie. Je doet het samen met je gezin, met familie en vrienden of je loopt een oude bekende tegen het lijf. Bij ons kunnen onze klanten ook even de tijd nemen om een praatje te slaan met onze medewerkers. We zijn als molecule familie namelijk écht emotioneel betrokken met onze klanten en dat geeft zowel hen als ons een goed gevoel.

Hoe het allemaal begon

We schrijven 1966. Wilfried Mol is, samen met zijn vrouw Brigitte Claerhout, al een tijdje in de voetsporen getreden van zijn vader Octaaf. Op dat ogenblik rijdt hij als 25-jarige rond met kolen. Op vraag van enkele klanten, start hij met de verkoop van kachels. Die eerste kachels, 16 in totaal, worden tentoongesteld in een slaapkamer van de ouderlijke hoeve. Op een blauwe maandag rijpt het idee om deel te nemen aan de Handelsbeurs in Waregem. Een ingeving die de loop van de geschiedenis zou veranderen.

Wist je dat …

Werken bij molecule meer is dan gewoon een job. We streven er niet enkel naar om voor onze klanten een inspirerende omgeving te zijn met ruimte voor sociale contacten. We doen er ook écht alles aan om een fijne tijd te beleven onder collega’s tijdens en na het werk ;-)

… we elke weekend samen iets drinken na onze uren?

Op zaterdagen en zondagen is het vaak heel wat drukker bij molecule. Dat vergt extra inspanningen van onze collega’s. Dat compenseren we graag met een gratis pint, een wijntje of gewoon frisdrank. Een ideaal moment om écht wat stoom af te laten of om mekaar wat beter te leren kennen. En als je zelf een bar in huis hebt, gaat dat natuurlijk allemaal wat makkelijker. 

… ook alle collega’s een extra eindejaarsgeschenk ontvangen?

Molecule biedt tijdens de eindejaarsperiode alle klanten een gratis geschenk aan bovenop hun aankoop. Ook als collega ontvang je zo’n geschenk. De voorbij jaren was dat een soepmaker, een koffiemachine, een sodastream en andere. Onze collega Friedl droomt nog altijd van die enorme stapel geschenken.

…we elk jaar met de hele bende feesten?

Aan het begin van het nieuwe jaar gaan alle remmen los en zetten we onze benen niet alleen onder tafel, we strekken ze ook nog eens. Onze horecaruimte wordt speciaal voor de gelegenheid aangekleed en we eten, drinken en dansen tot na middernacht. Op en woensdagavond nog wel … want op donderdag werken we niet.

… er heel wat BV’s shoppen bij molecule?

De voorbije jaren passeerden heel wat artiesten en sporters de deuren van molecule. Soms gebeurt dat ook heel spontaan. Onze collega’s Mégane en Melissa staan hier samen op de foto met Marthe van K3. In dit geval dus M3. Benieuwd wie jij binnenkort tegen het lijf loopt bij molecule.

…molecule écht gekend is over de hele wereld?

Langs het asfalt van Route 66, de flanken van de Kilimanjaro, of de betoverende stranden van Koh Phi Phi … onze collega’s dragen molecule uit over de hele wereld. Dat levert coole foto’s op vanuit Amerika, Afrika, Azië en alle andere uithoeken van de wereld. Onze reiservaringen delen we tijdens de lunchpauze.

… de échte kerstman in december bij molecule verblijft?

Er zijn van die mensen die een dubbelleven leiden. Zoals de kerstman bijvoorbeeld. Die woont eigenlijk als doorsnee burger ergens in West-Vlaanderen. In december ontpopt hij zich tot wilde weldoener en deelt hij snoepjes uit aan kleine en grote kindjes in molecule.