Kies de juiste kachel

Kies de juiste kachel

Hoe kies je de juiste kachel?

Voor je langskomt bij molecule om je te laten inspireren door ons uitgebreide gamma verwarmingstoestellen, is het belangrijk dat je zelf eerst een paar vragen beantwoordt over je eigen woning. Zo kom je goed voorbereid bij ons toe en kunnen we je optimaal informeren. We zetten enkele van de belangrijkste vragen hieronder op een rij.

  1. Met welke energiebron verwarm je vandaag? Het allerbelangrijkste is dat je weet hoe je vandaag je woning verwarmt. Is dat via een gaskachel, op elektriciteit, met een houtkachel, een pelletkachel of nog een andere methode.
  2. Hoe goed is je woning geïsoleerd? Hoe slechter je huis geïsoleerd is, hoe krachtiger je verwarmingstoestel moet zijn. Over het algemeen zijn recent gebouwde woningen voldoende geïsoleerd, maar je weet maar nooit. Ook de grootte van de te verwarmen ruimte is belangrijk. Breng zeker een plannetje mee en laat ons vooral ook weten of je al hebt geïsoleerd. Indien niet, geven we je ook hier graag wat gratis tips. 
  3. Wat zijn je verbruiksgewoonten? Werk je bijvoorbeeld de hele dag van thuis uit of is er eerder in de ochtend, ’s avonds en tijdens de weekends veel activiteit bij jou thuis? Het is voor ons belangrijk om te weten hoe we de warmte best kunnen verdelen.
  4. Welke warmte trekt je het meeste aan? Misschien een wat rare vraag maar wel geen onbelangrijke. Sommige mensen kijken echt graag naar vlammen en andere dan weer niet. Ook dat kan doorslaggevend zijn bij de keuze van je verwarmingstoestel.

Het kiezen van de juiste kachel hangt ook af van je interieur. Daarom is het een goed idee dat je enkele foto’s meebrengt van je woonkamer. Bouw je een nieuw huis of ga je een nieuw appartement betrekken, breng dan zeker ook een plannetje mee. En vertel ons natuurlijk alles over de sfeer die je wilt. We bekijken samen de mogelijkheden en uiteindelijk kies jij het type en model kachel van je voorkeur.

De gezelligheid van houtkachels

Een moderne houtkachel combineert bij voorkeur een hoog rendement met ideale verbrandingstemperaturen en een kwalitatieve zuurstoftoevoer. Een warmte-accumulerende, rustieke, massieve kachel is altijd een uitstekende keuze.

Afhankelijk van je interieur kun je bij molecule ook opteren voor modern ogende houtkachels die net zo goed werken. Let vooral ook op de grootte van de ruimte die je wenst te verwarmen. Vraag zeker aan onze specialisten welk hout je best gebruikt voor je verwarming.

Bij molecule vind je niet alleen houtkachels op maat van je interieur maar ook op maat van je budget. Breng ons een bezoekje en overtuig jezelf.

Verwarmen op gas in alle mogelijke vormen

Kies je om op gas te verwarmen dan heb je ook hier heel wat variatie. Het molecule-gamma bestaat uit gaskachels en gashaarden, losstaand of ingebouwd. 

Ook bij een gaskachel geniet je van echte vlammen. De verschillende toestellen die je vindt bij molecule blinken allemaal uit in gebruiksgemak. In no time is je gaskachel aangestoken en geniet je onmiddellijk van een gezellige warmte. 

Het gemak van een gaskachel wordt door iedereen erkend. De behaaglijke warmte is een bijkomende troef. Er zijn ook gashaarden die enkel een decoratief karakter hebben. Een smalle, horizontale haard waar vlammen uit de keien komen, mist zijn effect nooit.

Verwarmen met briketten, het kan!

Briketten zijn een uitstekende bron van verwarming maar net iets minder bekend. Het voordeel van briketten is dat ze lang nagloeien.

Belangrijk bij het verbranden van briketten is dat de schoorsteen niet koud is. Dat betekent concreet dat je best eerst wat warme lucht door de schoorsteen blaast om ervoor te zorgen dat de aanzuiging op gang wordt gebracht. 

Verwarmen met briketten is perfect mogelijk in een houtkachel of in de open haard. Onze molecule-specialisten informeren je over wat de verschillende mogelijkheden zijn van verwarmen met briketten. Aarzel zeker niet om ernaar te vragen als je ons een bezoekje brengt.

Iedereen wil een pelletkachel

Pelletkachels zijn populair. Dat heeft vooral te maken met de lage kostprijs van pellets én het hoge rendement dat ze genereren.

Pellets bestaan uit samengeperst hout waardoor ze een groter rendement halen dan gewoon brandhout. Veel hangt af van de pelletkachel die je kiest. Opteer je bijvoorbeeld voor een toestel met ingebouwde ventilator dan kun je de opgewerkte warmte beter gaan verspreiden.

Molecule heeft een assortiment pelletkachels in huis dat tegemoet komt aan de nieuwste normen. Niet alleen op het vlak van warmte maar ook design én gebruiksgemak betreft. Zo zijn er zelfs pelletkachels die werken met afstandsbediening. Kom eens kijken en overtuig jezelf.

Genieten van zachte, elektrische warmte

Elektrisch verwarmen zie je vaker op flats dan in huizen maar eigenlijk is elke woonomgeving geschikt. Ook bij molecule bieden we elektrisch verwarmen in verschillende vormen aan.

Zowat iedereen heeft ergens wel een klein verwarmingstoestelletje staan dat op elektriciteit werkt en een kleinere ruimte perfect van de nodige warmte voorziet. Dat gaat van een badkamer, over een zolder tot een studentenkot.

Elektrische warmte is vandaag goed ingeburgerd en dat hoeft niet te verbazen. De radiatoren zijn relatief gemakkelijk te installeren en zien er steeds mooier uit. Bovendien is elektrische warmte zacht van aard en verspreid deze zich gelijkmatig over de ruimte.