• Gratis afhaling in Molecule
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen bedenktijd

Keuzestress? Ontdek hier het perfecte fitnesstoestel voor jou!

Keuzestress? Ontdek hier het perfecte fitnesstoestel voor jou!

Je wil beginnen sporten. Super idee, wist je dat het zelfs aangeraden is om 150 minuten per week matige of zware inspanning te leveren en 2 keer per week spierversterkende sportactiviteiten te doen?  Met het juiste fitnesstoestel lukt je dat zeker! Hoog tijd dus om je fitnessdoelen te bepalen en je favoriete fitnesstoestel uit te kiezen.

De krachtige homegym

Een eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je spieren wil kweken of vooral aan je uithouding wil werken. Voor krachttraining is de homegym namelijk de beste keuze. Door de vele mogelijkheden die de toestellen bieden, zijn de oefeningen en dus ook de spiergroepen die je kan trainen eindeloos. Daarnaast stel je het gemakkelijk in op lengte en kies je de gewichten waarmee je traint, zodat je perfect op maat sport. Bij een homegym is het dan ook aangeraden om de zwaarte van de gewichten op te bouwen zodat je geen blessures krijgt.

Ben je gevoelig voor blessures?

Dan vermijd je de loopband best. Tijdens het lopen belast je je knieën, voeten en enkels. Maar dat betekent zeker niet dat een loopband een slechte keuze is. Want voor wie niet gemakkelijk last heeft van blessures, is de loopband een ideaal toestel voor cardiotraining. Je stelt de snelheid in naar wens, waardoor het ook voor een lichte workout een goede optie is. Wil je meer uitdaging? Dan stel je eenvoudigweg de snelheid hoger in of maak je gebruik van de instelbare hellingshoek van het toestel.

Fiets je liever?

Dan is een spinningfiets de intensieve workout die je zoekt. Het toestel daagt je uit om op hoge snelheid te blijven fietsen, aangezien de pedalen niet zomaar stoppen. Ze blijven doordraaien, of jij nu trapt of niet. De fiets vereist dus wat oefening, maar biedt ook heel wat mogelijkheden. Je kan rechtstaand of zitten fietsen, het stuur hieraan aanpassen en jezelf blijven verbazen door het aantal calorieën dat je verbrand hebt. En je kan je natuurlijk ook voorstellen dat het een effectieve oefening is voor je conditie.

Doe je het toch graag rustiger aan?

Kies dan voor een hometrainer. Je kan de weerstand instellen naar keuze en zo bepalen hoe intensief je wilt sporten. De voordelen van een hometrainer? Sterke dijen, een verbeterde conditie, zo goed als geen kans op blessures en in tegenstelling tot een spinningfiets kies je zelf wanneer je stopt met trappen. Het toestel is dan ook een toegankelijke keuze voor zowel de beginnende als meer ervaren sporter.

Of je kiest voor een full body workout

Gemakkelijk kan niet, toch. Met 1 workout train je niet alleen je benen, maar meteen ook je buik, rug, schouders en armen. Onze aanraders? Een roeier of een crosstrainer. Met beide toestellen train je verschillende spieren én je conditie zonder je gewrichten te belasten. Let wel op, als je voor een roeier kiest, kies je voor een stevige trainingsessie, terwijl je op een crosstrainer gemakkelijker op een rustige manier aan je conditie en spieren werkt.

Maar het belangrijkste vergeten we bijna: het plezier van het sporten. Denk dus zeker ook na over welk toestel je het leukste lijkt en geniet ervan!

 

Crosstrainer

Hometrainer

Spinningfiets

Loopband

Roeitrainer

Homegym

Full body workout?

Ja

Nee

Nee

Nee

Ja

Ja

Belasting gewrichten?

Nee

Nee

Nee

Ja

Nee

Ja

Cardio-/krachttraining

Cardio

Cardio

Cardio

Cardio

Kracht & cardio

Kracht