Waar moet je op letten als je een nieuwe matras kiest?

Waar moet je op letten als je een nieuwe matras kiest?

Ben jij beter af met een lattenbodem of eerder met een boxspring?

Let bij de keuze van een matras vooral op de juiste ondersteuning en ook wel op de duurzaamheid. We geven je nu al graag enkele tips mee over waar je op moet letten als je een matras kiest. 

  1. Het allerbelangrijkste is dat je matras ervoor zorgt dat je een goede nachtrust beleeft. Dat je ’s morgens opstaat met een uitgerust gevoel. Dat kan alleen als je lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Ongeacht of je nu meer op je buik, je rug of je zijde slaapt. Laat ons zeker ook weten op welke bodem je vandaag slaapt. Als je een matras test, let dan vooral ook op bepaalde pijnpunten van je lichaam.
  2. Ben je in de winkel, probeer dan zeker de matras van je voorkeur eens uit. Doe dat vooral niet als je moe bent, want dan ligt elke matras goed. De beste tip om de juiste matras te kiezen is dus uitgerust naar molecule komen. Oh ja … en een nieuwe matras is altijd een beetje wennen, dus hou daar zeker rekening mee.
  3. Waar een matras vooral ondersteuning biedt aan je hele lichaam, is je kussen bepalend voor je nek en schouders. Breng als je van plan bent een nieuwe matras te kiezen zeker je kussen mee. Of beter nog … laat onze molecule-slaapspecialisten kijken of je wel op het juiste kussen slaapt.